BRCA og forebyggende brystoperation           

         - 2. operation

Som beskrevet under punktet "Utæt ekspander" blev jeg skrevet op til en subakut operation, da der var hul på højre ekspander.

Fredag d. 8. april 2011
Jeg var til indlæggelsessamtale, hvor læger og sygeplejersker igen skulle oprette journal, give informationer og stille spørgsmål.
Da jeg først skulle opereres om mandagen, tog jeg hjem igen. Jeg var den første på programmet og indlogerede mig derfor på sygehuset søndag aften.

Mandag d. 11. april 2011
Jeg b
lev vækket ved 6-tiden, tog et bad, talte med min plastickirurg og gik over på operationsstuen. Det var meget mærkeligt ikke at vide, om dette ville være sidste gang eller om der ville være en operation igen til efteråret.

Da jeg vågnede op, fik jeg at vide, at det var lykkedes at få silikone i begge sider! Da de havde taget den utætte ekspander ud, havde de puttet en ekspander ind, som kunne fyldes med luft. Den udvidede så huden lidt ekstra i mens protesen blev skiftet i den anden side. Luft-ekspanderen kom ud igen og ind kom den blivende protese.

Denne operation var på ingen måde lige så slem som første gang. Der var hverken dræn, kateder, ilt eller støttestrømper efter operationen. Denne gang var brystet dog pakket ind i en støttende forbinding. 

En sygeplejerske var ved at sende mig hjem samme aften, men det følte jeg mig slet ikke klar til. Når jeg kom op på højkant smertede det under det højre bryst - ligesom hvis man har fået en rigtig slem solskoldning. Men det skyldtes sikkert at huden i dén side, var blevet ekspanderet noget ekstra under operationen. Der skulle dog ikke andet end panodil til at holde det ud.

Dagen efter blev jeg udskrevet omkring middag. Restriktioner var dog de samme som sidst: Der skulle gå 14 dage inden armene måtte komme til skulderhøjde, og en måned inden de måtte komme over skulderhøjde.
Derudover skulle jeg i en måned 24 timer i døgnet bruge bryststrop og støtte-BH for at holde proteserne på plads.

Sådan så det ud 2 dage efter operationen:


En måned efter operationen var jeg til kontrol, hvor både plastickirurg og jeg var fint tilfreds med resultatet. Det venstre bryst har en lidt tydligere kant over protesen, men det er en lille ting, synes jeg.

Det var svært at købe BH'er til de nye bryster, fordi de ikke former sig efter skålen. Så man er nødt til at finde en BH, som i forvejen har præcis den samme form som brystet. Jeg prøvede ca 30 BH'er med kyndig vejledning, og kom hjem med 2 stk. Fantastisk endelig at gå med en pæn BH igen efter flere måneder med støtte-BH. Dette er en E-skål.

Udmeldingen fra familie og veninder er, at man på ingen måde kan se, at det ikke er mine naturlige bryster - Som min veninde sagde det: "Når man ser billedet med bh'en ville udenforstående aldrig ane alt det de bryster har været igennem..." 

Jeg synes størrelsen passer fint til min krop. De er temmelig hårde, men uge for uge tænker jeg mindre og mindre over det. Hudområdet omkring arrene er følelsesløst, så hvis jeg fx går i svømmehallen i bikini, kan jeg ikke mærke, om stoffet sidder hvor det skal. Derfor kigger jeg ned flere gange for at være sikker.
Ellers prøver jeg at huske, at få lavet kompressionsøvelser hver dag (ligge 2 min på maven på gulvet), så ledkapslen ikke skrumper.

D. 7. november 2011 er jeg skrevet op til at få lavet en "brystvorte-dut". Lige nu (juni 2011) har jeg slet ikke lyst til at skulle skæres i igen, men det har også været et hårdt forløb, hvor jeg har været igennem 2 store operationer på 3 måneder. Det bliver dejligt at få nogle måneder, hvor jeg ikke skal afsted til påfyldninger og lægetjek.

 Forside

 Min baggrund

 Det planlagte forløb 

 1. operation

 Påfyldning

 Utæt ekspander

 2. operation

 Brystvorter

 Tatovering

 Det psykiske aspekt

 Links

 Gode råd