BRCA og forebyggende brystoperation           

         - Tatovering

 

 

Mandag d. 23. april 2012
Så kom dagen, hvor de "to punktummer" skal sættes.
Det er 5 måneder siden, at de to dutter blev lavet, og de ser nu sådan ud:

  
Jeg er rigtig glad for resultatet, og glæder mig til at blive helt færdig.

Pga ventetid i Aarhus valgte jeg at blive tatoveret på Herlev Hospital. Her er det desuden en rigtig tatovør, der udfører arbejdet. Jeg havde taget billeder med af mine gamle brystvorter, så vi havde noget at snakke ud fra, når farven skulle besluttes. Det tog 30 min i alt. Hun var grundig til at lægge skygge om dutten, lave pigmentforskelle og gøre kanten ujævn - alt sammen for at få det til at se naturligt ud.

Jeg synes, hun er sluppet godt fra det.

De følgende 10 dage skulle jeg smøre det hver 2.-3. time for at holde huden blød.

Jeg fik tid til kontrol/tilretning hos tatovøren 6 uger efter, men den har jeg aflyst, da jeg er tilfreds med resultatet.

Jeg har været i svømmehal flere gange siden tatoveringen, og det er endelig med en følelse af stolthed, når jeg viser mit "forparti" frem i offentligheden. Indtil nu har jeg skjult mig lidt, fordi de lange ar og manglende brystvorte var i øjenfaldende. Nu føler jeg endelig, at jeg har "rigtige" bryster. De hænger ikke som naturlige bryster, men det giver så en fordel, når man gerne vil have toppe og kjoler på, som er pænest uden BH.

Jeg skal til afsluttende kontrol hos min plastickirurg i Aarhus d. 31. august 2012, men som alle andre, der ser mine bryster, vil hun nok sige, at det er et rigtigt pænt og symmetrisk resultat. 

Det har været en lang rejse med en rutchetur gennem hele følelsesspektret, men jeg har ikke ét eneste sekund fortrudt min beslutning. Nu stoler jeg på, at risikoen for brystkræft er faldet fra 80-85% til 2-5%, og dét giver mig livskvalitet.

 

Fredag d. 31. august 2012
Så kom dagen for den afsluttende kontrol. Jeg var egentlig ikke nervøs, fordi jeg vidste jo, at når jeg var tilfreds med resultatet, ville de vel ikke pludselig foreslå et indgreb for at justere noget. Så endelig kunne jeg tage afsted med følelsen af, at jeg havde kontrol over situationen, og selv kunne bestemme slagets gang. I det lange operationsforløb har man jo måtte stole på fagfolkene omkring sig og "følge med" deres vurderinger og råd.

Det gik som jeg havde forventet, og efter få minutter stod jeg med papir på denne diagnose: "Mam. rekonstruktion afsluttede".

En glædens dag!

Tak fordi du læste med helt til vejs ende.

Jeg håber, at du har fået gavn af siden, og ellers er du som altid velkommen til at skrive til mig på info@brca.dk.

Kærlig hilsen
Jane.

 Forside

 Min baggrund

 Det planlagte forløb 

 1. operation

 Påfyldning

 Utæt ekspander

 2. operation

 Brystvorter

 Tatovering

 Det psykiske aspekt

 Links

 Gode råd