BRCA og forebyggende brystoperation           

         - Utæt ekspander

 

 

Da jeg kom til påfyldning d. 1/3-11, troede jeg, at det var sidste gang. Der burde nemlig være 525 ml i hver ekspander og der manglede derfor blot 100 ml i hver.

Jeg blev tilset af en overlæge, som bemærkede, at der var størrelsesforskel på de to sider. Det venstre svarede til et 500 ml-bryst, men det højre var for lille.
Han overvejede, om ekspanderen måske var bristet, men så vil brystet typisk tømmes i løbet af et par dage og være helt fladt. Derfor var hans bud, at én af påfyldningerne var sprøjtet uden for protesen, så den varr "bagud" i ml.
Jeg fik fyldt 50 ml i venstre side og 120 i højre. Det gjorde dem umiddelbart lige store, men et par dage efter var "luften gået af ballonen" igen.

Ugen efter kiggede min plastickirurg på mig, og hun fortalte, at ekspanderen godt kan stå og sive lige så stille. Jeg fik igen fyldt 50 ml i venstre side (så var dén færdig) og 120 ml i højre side.

           

      Højre som er bristet.                Venstre færdigpåfyldt.

Jeg blev desuden skrevet op til en subakut operation, så den utætte ekspander kunne blive skiftet. Under operationen ville min plastickirurg se, om huden havde givet sig nok til, at den blivende silikoneprotese kunne lægges ind.

Hvis der var plads, ville hun lægge silikone ind i begge sider, så jeg slap for endnu en operation.
Hvis derikke var plads, ville jeg vågne op med en ny ekspander, som så skulle fyldes på samme måde som den første.

 Hun kunne ikke på forhånd sige, om det ville lykkes eller ej.

 Forside

 Min baggrund

 Det planlagte forløb 

 1. operation

 Påfyldning

 Utæt ekspander

 2. operation

 Brystvorter

 Tatovering

 Det psykiske aspekt

 Links

 Gode råd